Adana’nın Kozan ilçesinde bir esnaf, dağdan getirdiği karı, pamuk, yorgan ve çuvallara sararak erimesini önledi, portakal ve vişne şuruplarıyla tatlandırıp satmaya başladı.
Adana’da bunaltıcı formda sıcak hava tesirini sürdürürken serinlemek için farklı metotlarda deneniyor. Kozan ilçesinde sıcaklığı kıymetlendiren esnaflardan Yunus Çelik Mersin’den Toros Dağları’nın doruğundan kar getirdi. Getirdiği kara çeşitli meyve şuruplarıyla tatlandıran Çelik, tabağını da 50 TL’den satışa çıkardı. Tabakta kar yiyenler, hem serinlediklerini hem beğendiklerini belirtti.
Karın erimemesi için özel bir yol kullandıklarını belirten Çelik, “Kozan çok sıcak olduğu için birinci kez bu türlü bir şey denedik. Karın hava almaması gerekiyor, bu nedenle pamuk yorgana sarıp çuvalla etrafını kapattık. Böylelikle kar erimeden koruma ediliyor. Üzerine portakal ve vişne şurupları dökerek vatandaşlara ikram ediyoruz. Tabağını 50 TL’den satıyoruz. Farklı bir serin lezzet oldu” dedi.
Karı tatmak için gelen vatandaşlardan Rıdvan Şahin ise “Hasta olmayacağımı bilsem daha fazla yemek isterdim. Kar ve şerbetin birleşimi epeyce lezzetli olmuş” diye konuştu.
Konya’dan bölgeye gelen vatandaşlardan Yusuf Ulu da, “Ben daima soğuk iklimlerde büyüdüm. Kozan çok sıcak, bu serin lezzeti görünce denemek istedim. Nitekim çok hoş serinletiyor” tabirlerini kullandı. – ADANA
More Stories
Belediye liderlerinin gözaltına alınmasının Özel’den zehir zemberek kelamlar
Bakan Kurum’dan orman yangınlarındaki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama Açıklaması
CHP Vilayet Lideri’nden Tutuklamaya Red