Gaziantep‘te geçirdiği trafik kazasında omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeyle ömrünü sürdüren Azra Betül Erik, Adana’da basketbol sayesinde hayata tutunuyor.
Çukurova ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Azra Betül Erik, 2019 yılında Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki eğitim hayatının son imtihanından çıktıktan sonra trafik kazası geçirdi.
Kaza sonucu omurilik felci olan Azra, uzun süren tedavisinin akabinde ömrüne tekerli sandalyeyle devam etmeye başladı.
Süreç içerisinde mezun olduğu üniversitede Milletlerarası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapan Azra, 3 yıl evvel arkadaşının tavsiyesi üzerine Beta Güç Adana Engelliler Spor Kulübüne gitti.
Buradaki atletlerle tanışan ve yeni arkadaşlıklar edinen Azra, kulübün tekerlekli sandalye basketbol ekibinde oynamaya başladı.
Daha evvel spor geçmişi olmamasına karşın hem arkadaşları hem de antrenörlerinin takviyesiyle bu alanda muvaffakiyet yakalayan Azra, basketbolu tutkusu haline getirdi.
Spor sayesinde toplumsal hayata katılan Azra, yeni dönemde uğraş edecekleri Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde grubuna katkı vermeyi hedefliyor.
Azra, antrenörü İlker Yenigün idaresinde kadro arkadaşları Aziz Yıldız ve Buyruk Mehmet Çetrez ile idmanlarını sürdürüyor.
“Bu kadroya dahil olmak bana birçok şey kattı”
Azra Betül Erik, AA muhabirine, yaşadığı trafik kazası sonrası sıkıntı bir tedavi sürecinden geçtiğini söyledi.
Gördüğü tedavinin akabinde hayata adaptasyon sürecinde zorluk yaşadığını anlatan Azra, tanıştığı basketbol sayesinde tekrar moral bulduğunu belirtti.
Beta Güç Adana Engelliler Spor Kulübüne gittikten sonra hayata sıkı sıkıya sarıldığını vurgulayan Azra, şöyle devam etti:
“Kulübe girdiğimde şimdiye kadar gördüğüm engelli topluluklarından çok farklı bir toplulukla karşılaştım. Spor kulübünde bu türlü sevinçli, hayat dolu, müspet beşerlerle karşılaşacağımı beklemiyordum. Kaza öncesinde ne basketbol ne de spor geçmişim vardı. Fakat o topluluğu görünce ‘Ben bu topluluğun üyesi olmalıyım ve basketbola başlamalıyım’ diye düşündüm ve çok yanlışsız bir karar almışım.”
Azra, basketbol ve kulübü sayesinde hayatının daha faal hale geldiğini lisana getirdi.
Basketbol sayesinde toplumsallaştığını anlatan Azra, “Basketbolla öz itimadım, toplumsal etrafım ve beşerlerle bağlantım arttı. Bu kadroya dahil olmak bana birçok şey kattı.” diye konuştu.
Azra Betül Erik, manilerin vücutta değil, zihinde olduğunu belirterek, engellilerin hayata küsmemeleri tavsiyesinde bulundu.
More Stories
Osmaniye’de Kurşunlama Olaylarının Şüphelileri Tutuklandı
Mersin’de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kuşkulu Tutuklandı
Erdemli’de 74 Yaşındaki Emekli Uzmanın Boğulması